Şırnak Haber

   

Anasayfa   I   İletişim   I   Şikayet Dilek   I   Açılış sayfası yap   I    Sık kullanılanlara ekle  

   

 TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK     MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...    MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.    “TEFECİLER VE TEFE TÜFE ÜZERİNE…!”EDİ BESE…!    FİNAL FARKI...  

 
   
 
        Güneydoğu
        Türkiye
        Dünya
        Politika
        Ekonomi
        Eğitim
        Spor
        Sağlık
        Bilim Teknoloji

 

 

        Çok Okunalar

  TOKİLERİN KURA ÇEKİM TARİHİ BELİRLENMELI ARTIK

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MUSİAD'TAN AÇIKLAMA...

  MAÇ TARİHİ BELLİ OLDU.

 

 

SGK, Pirim Ödemelerinde 1257 Kişiye Ulaştı

 

2.8.2008 10:21:30

Şırnak Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Prim İndiriminde Şırnak İl Merkezinde Tüzel ve Özel Olmak Üzere 1257 Kişiye Ulaşıldı. 30 Temmuz’da Son Olan SSK-Bağ-Kur Pirim Ödemelerin Süresi Uzatıldı. Meclis Genel Kurulu’nda SSK ve Bağ-Kur’un Prim Alacaklarının Yeniden Yapılanmasını Öngören Kanun Teklifi Kabul Edilerek, 20 Gün Uzatıldı.

 

 

 

 

                          

ŞIRNAKHABER - Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nün prim indiriminde Şırnak İl merkezinde tüzel ve özel olmak üzere1257 kişiye ulaştığını belirten Şırnak Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Alaattin Oktay, Pirim Ödemelerinde Şırnak’ta hedefledikleri sayıya ulaştıklarını söyledi. Oktay; “Pirim Ödemelerinde yapılan indirime göre Sigorta Primi servisinde 254, İcra Takip Servisinde 190, Topluluk Sigorta Servisinde 31, ve BAĞ – KUR’da 782 olmak üzere toplam 1257 tüzel ve özel kişiye ulaştık. İl bazında hedeflediğimiz sayıyı yakaladık. Bunda bizi son derece memnun ediyor. Bunda yerel basın temsilcilerimizin de çok büyük bir payının olduğunu biliyoruz.”dedi.

SGK Şırnak İl Müdürü Alaattin Oktay, Sosyal Güvenlik Kurum Başkan Vekili Fatih Acar’ın kendilerini tebrik ettiğini söyleyerek kendilerine teşekkür belgesi gönderdiğini söyledi. SGK Başkan Vekili Fatih Acar’ın gönderdiği teşekkür mektubu şöyle; “Sosyal Güvenlik Kumru Taşra Teşkilatının yeniden yapılandırılması kapsamında yapmış olduğunuz çalışmaların yanında, özellikle prim borçlarının yeniden yapılandırılması çalışmaları konusunda mesai mefhumu gözetmeksizin göstermiş olduğunuz gayret ve özverili çalışmalarınızdan dolayı şahsınızda tüm personelinize teşekkür eder, başarılarınızın devamı dileklerimle mesai arkadaşlarıma selam ve sevgilerimi sunarım.”dediği belirtildi. Şırnak SGK İl Binasının yeni bir yapılanma içine girdiğini de söyleyen Alaattin Oktay, amaçlarının vatandaşa en güzel ve kaliteli şekilde hizmet veremeye çalıştıklarını söyledi.

SSK VE BAĞ-KUR PRİM AFFINDA SÜRE UZATILDI

Meclis Genel Kurulu’nda SSK ve Bağ-Kur’un prim alacaklarının yeniden yapılanmasını öngören kanun teklifi kabul edildi.

Kanuna göre, SSK ve Bağ-Kur’un prim alacaklarıyla ilgili süre 20 gün uzatıldı. Genel Kurul’da AKP tarafından verilen önergeyle, işveren ve sigortalıların 20 gün içinde başvurmaları kaydıyla, borçlarını 12 aya kadar varan taksitler halinde ödemelerine imkan sağlandı.

Meclis Genel Kurulu’nda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi, AKP’nin verdiği önergelerle değiştirilerek kabul edildi. Kanuna göre, SSK ve Bağ-Kur'a prim borçları bulunan işveren ve sigortalılar, kanunun yürürlüğe girdiği günden itibaren 20 gün içerisinde başvuruda bulunabilecek. AKP’nin verdiği önergeyle işveren ve sigortalılara, 20 gün içerisinde yazılı başvuruda bulunmaları halinde, borçlarını 12 aya kadar varan süreyle taksitlendirme imkanı getirildi. Kanuna göre, prim borcu bulunanlar, peşin ödeme yolunu tercih etmeleri halinde başvuru tarihini takip eden ayın sonuna kadar borç aslının tamamını ve başvurunun yapıldığı ayın sonuna kadar sosyal güvenlik mevzuatının ilgili hükümlerine göre hesaplanan gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 20’sini ödemeleri halinde, borçlarının gecikme cezası ve gecikme zammının kalan yüzde 80’i silinecek. Prim borcunun yüzde 50’sinin 12 aya kadar taksitle ödenmesi halinde ise gecikme cezası ve gecikme zammının yüzde 50’si silinecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nda İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı’nın kurulmasını öngören kanunla, 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkındaki Kanununda da değişiklik yapıldı. Buna göre, özürlü ve muhtaç yaşlılara aylık bağlanmasında, Sosyal Güvenlik Kurumu il veya ilçe idare kurullarının alacakları muhtaçlık kararıyla, kanunun gerektirdiği hallerde yetkili hastanelerden alınan sağlık kurulu raporları esas alınacak.

 

        Yorumlanan Haberler

 

        Şırnak'ta Hava Durumu

ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU  ŞIRNAK'TA HAVA DURUMU

 

        Yararlı Linkler

T.C.Kimlik Numarası

Emekli Sandığı İşlemleri

Vergi Kimlik No.

SSK İşlemleri

BAĞKUR İşlemleri

Resmi Gazete

 

        Site İçi Arama

 

        Ziyaretçi Sayımız

2337961

 

 
 
 
 

 

Gelişen Şırnak Haber

Adres: Atatürk Mah. Bayındırlık Eski Binası Tel-Faks :+90 486 216 58 88 Merkez / ŞIRNAK - Türkiye
© Copyright Şırnak Haber 2004 Tasarım:Faruk GÜNEŞ

Şırnak Haber